ARTISANS

SMEEDIJZER TAFELONDERSTEL

Laat Artisans een smeedijzeren tafelonderstel op maat maken

Wenst u een smeedijzeren onderstel voor uw tuintafel te laten maken? Dan bent u bij Artisans aan het juiste adres. Wij zijn al meer dan 45 jaar een begrip in heel Nederland. Wij staan bekend om onze verfijnde producten van zware kwaliteit. De producten stralen vakmanschap uit en brengen veel sfeer en warmte in uw woning of tuin. Wilt u ook een smeedijzeren tafelonderstel op maat laten maken door onze vakmensen? Dan kunt u contact met ons opnemen en een afspraak maken in ons atelier. Wij kunnen dan een prachtig ontwerp voor u maken. Wij informeren u dan direct verder over de mogelijkheden die wij te bieden hebben. Hoe ziet u uw ideale tafelonderstel voor u? Geef uw wensen en ideeën aan ons door en wij maken het smeedijzeren tafelonderstel dat u wenst.

Wat kan Artisans nog meer voor u maken?

Wij zijn het adres wanneer u een smeedijzeren onderstel voor uw tafel op maat wilt laten maken. Door de jaren heen heeft Artisans al veel mensen blij mogen maken met prachtige producten. De smeedijzeren producten zijn allemaal met de hand gemaakt en van een uitmuntende kwaliteit. Ieder onderstel wordt volledig gevormd naar de ideeën van de klant. Dus wilt u bepaalde versierselen toevoegen? Of houdt u juist van een strakke basis? Wij kunnen het allemaal voor u verwezenlijken. Om uw ideale smeedijzeren tafelonderstel te kunnen realiseren, nemen wij uw ideeën als uitgangspunt. Vrijwel alles is mogelijk. Wilt u ook andere producten van smeedijzer laten maken door onze vakmensen? Dan is dit ook mogelijk. Wij kunnen gordijnroedes, trapleuningen, kapstokken en prachtige lantaarns voor u ontwerpen en in elkaar zetten. Kies bijvoorbeeld voor een unieke, smeedijzeren staande lamp, ga voor een sfeervolle buitenlamp voor aan de muur of plaats een indrukwekkende hanglamp in uw hal. Breng voor alle mogelijkheden een bezoekje aan ons bijzondere atelier in Naarden.

Wij luisteren naar uw ideeën voor uw tafelonderstel

Wat maakt Artisans zo anders dan andere bedrijven die smeedijzeren producten verkopen? Artisans is uniek omdat het al haar producten met de hand maakt. Dit vereist zeer veel kennis en vakmanschap. Een ander groot voordeel is dat u als klant volledig zelf kunt bepalen hoe uw smeedijzeren tafelonderstel eruit komt te zien. Schakelt u onze vakmensen in om aan de slag te gaan met een tafelonderstel van smeedijzer? Dan nodigen wij u eerst uit in ons atelier. Hier vertellen wij u meer over de mogelijkheden voor een smeedijzeren onderstel. Al uw ideeën en wensen worden genoteerd. Met ieder detail houden wij rekening. Wat voor blad komt er bijvoorbeeld op het onderstel te liggen? In welke stijl moet het onderstel worden uitgevoerd? En welke afmetingen moet het onderstel hebben? Met al deze informatie wordt een eerste ontwerp gemaakt. Het ontwerp wordt vervolgens aan u getoond, waarna de laatste aanpassingen kunnen worden uitgevoerd. Nadat de puntjes op de i zijn gezet, gaan onze vakmensen aan de slag om uw ideale tafelonderstel te realiseren.

Doe inspiratie op in ons atelier

Weet u nog niet wat er precies mogelijk is op het gebied van smeedijzeren tafelonderstellen? Kom dan gerust naar ons atelier in Naarden. Hier kunt u inspiratie opdoen voor het onderstel voor uw tuintafel. Wij laten u alle mogelijkheden zien. In welke stijlen het onderstel bijvoorbeeld kan worden uitgevoerd en de verschillende kleuren. Tevens vertellen wij u meer over de mogelijke maten en vormen van een smeedijzeren tafelonderstel. Voor welke kleur kiest u? Het smeedijzer dat wij maken wordt standaard gepoedercoat in de kleuren zwart of monumentengroen. Klassieke kleuren die in vrijwel iedere tuin of interieur tot hun recht komen. Heeft u samen met de vakman tot een mooi ontwerp voor uw tafelonderstel kunnen komen? Dan kunt u ook nog een mooie bijpassende muurlamp of staande lamp door ons laten maken.

Smeedijzeren onderstel voor een tafel in iedere stijl

Bij een smeedijzeren onderstel voor een tuintafel denkt men vaak aan een onderstel in de klassieke stijl. Een onderstel dat is uitgevoerd met romantische krullen en sierlijke gebogen vormen. Deze onderstellen met een klassieke stijl staan bekend om hun sfeervolle en warme uitstraling. Met dit type smeedijzeren onderstel kunt u iedere tuin omtoveren tot een gezellige en romantische plek. Maar smeedijzer met een klassieke stijl is allang niet meer de enige stijl die we terug zien komen in de tuinen en woningen in Nederland. Ook onderstellen met een stoer en robuust uiterlijk kunnen veel sfeer brengen in uw interieur of tuin. Een interieur met een industriële stijl is de afgelopen tijd enorm in populariteit gegroeid. Deze interieurstijl staat bekend om zijn ruige, sobere uitstraling waarin veel ruwe en onbewerkte materialen in voorkomen. Een smeedijzeren onderstel met strakke vormen en een ruwe afwerking sluit hier naadloos bij aan. Wenst u liever een onderstel in een moderne en cleane stijl? Dan willen wij deze ook graag voor u verwezenlijken. Een modern onderstel voor uw tuintafel zorgt voor een frisse en strakke uitstraling in uw tuin of interieur. Valt het smeedijzeren tafelonderstel dat u wenst niet in de categorie van een van deze 3 stijlen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen en de verschillende mogelijkheden bespreken. Wij kunnen een onderstel immers helemaal op maat voor u maken, dus vrijwel alles is mogelijk!

Welk blad wilt u plaatsen op uw tafelonderstel?

Waar wilt u uw smeedijzeren tafelonderstel precies plaatsen? Wilt u bijvoorbeeld een onderstel voor uw tuintafel? Dan is het belangrijk dat het smeedijzer op de juiste manier wordt behandeld vooraf. Wij zullen het onderstel coaten zodat het goed bestand is tegen wind, water en andere invloeden van buitenaf. Een andere belangrijke vraag is wat voor blad u op het onderstel wilt monteren. De maat en het materiaal van het blad heeft invloed op hoe het onderstel er uiteindelijk uit komt te zien. Wilt u er bijvoorbeeld een granieten of betonnen blad op plaatsen? Dan is het belangrijk dat het onderstel het gewicht van deze zware materialen kan dragen. Naast graniet of beton kunt u natuurlijk ook kiezen voor een sfeervol houten blad. Wat uw keuze ook is, laat vooraf aan ons weten welk blad u wilt laten plaatsen. Zo kunnen we het smeedijzeren onderstel aanpassen op het blad.

Smeedijzer tafelonderstel

Hoe wij smeedijzer maken

Wanneer wij een volledig ontwerp voor u hebben uitgewerkt, is het tijd voor onze vakmensen om aan de slag te gaan met het smeden van het onderstel. Maar hoe wordt smeedijzer precies gemaakt? Eerst wordt er een vuur van steenkolen opgestookt om het ijzer te kunnen verhitten. Wanneer het ijzer de juiste temperatuur heeft, kan het ijzer worden gebogen en gehamerd tot het de juiste vorm heeft. Ten slotte moet het ijzer weer worden afgekoeld. Door deze bijzondere werkwijze krijgt het ijzer een heel hoge treksterkte. Het heeft op deze manier een veel betere treksterkte dan bijvoorbeeld gietijzer. Na het hele proces wordt het smeedijzer nog gepoedercoat en krijgt het de juiste kleur. U kunt dan langskomen in het atelier om het onderstel op te halen en het resultaat te bewonderen. Ons atelier is elke doordeweekse dag open van 8.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag kunt u ons tussen 9.00 uur en 15.00 uur bezoeken. Op zondag zijn we gesloten. Het is ook mogelijk om buiten de vaste openingstijden een afspraak te maken en ons atelier te bezoeken.

De montage van het blad

Nadat het onderstel voor uw tuintafel is gemaakt, is het belangrijk dat het blad wordt gemonteerd op het onderstel. Dit moet op de juiste manier gebeuren, zodat het blad er niet zomaar afwaait bij een harde windvlaag. Wanneer u zelf handig bent, kunt u dit uiteraard zelf doen. Bent u niet zo zeker over uw eigen vaardigheden op het gebied van montage? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om een professional in te schakelen. Een vakkundige aannemer of klusjesman kan dit snel en vakkundig voor u oplossen. Na afloop kunt u volop genieten van uw prachtige tafel met smeedijzeren onderstel. Kent u geen professional bij u in de buurt die deze klus voor u zou kunnen klaren? Dan brengen wij u graag in contact met de juiste persoon hiervoor.

Hoe u het smeedijzeren tafelonderstel moet onderhouden

Wat moet u aan onderhoud verrichten wanneer het onderstel met blad eenmaal gemonteerd en geplaatst is? Omdat het smeedijzerwerk van een uitstekende kwaliteit is, heeft het vrijwel geen onderhoud nodig. Het onderstel wordt namelijk gemaakt van ‘modern’ smeedijzer. Dit smeedijzer wordt na het smeden voorzien van een zinklaag en poedercoating. Het onderstel is met deze laag en coating niet gevoelig voor corrosie en goed beschermd tegen weersinvloeden. Om het onderstel toch netjes te houden, hoeft u alleen één keer in de zoveel tijd een doekje te halen over het smeedijzer. Het tafelonderstel wordt op deze manier eenvoudig ontdaan van aanslag, stof en spinnenwebben. Op deze manier heeft u nog jaren plezier van uw prachtige smeedijzeren onderstel voor uw tuintafel!

Neem contact op voor een smeedijzeren tafelonderstel op maat

Wilt u ook een smeedijzeren tafelonderstel op maat laten maken door onze vakmensen? Of heeft u behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden die wij bieden? Dan kunt u Artisans bellen via 035-6946870, een e-mail sturen naar info@artisans.nl of een bericht achterlaten via ons online contactformulier. Wij helpen u dan graag aan een prachtig smeedijzeren onderstel voor uw tuintafel!

Neem contact met ons op!