ARTISANS

SMEEDIJZER GORDIJNROEDE

Wij maken uw smeedijzer gordijnroede op maat

Wilt u graag een smeedijzer gordijnroede laten maken door een echte vakman? Kies dan voor de diensten en producten van Artisans. Wij helpen u graag wanneer u een smeedijzer gordijnroede op maat wilt laten maken. Wij leveren onze prachtige producten aan mensen uit heel Nederland. Onze producten staan bekend om hun verfijndheid en kwaliteit. Bent u benieuwd geworden naar hoe wij een prachtige smeedijzer gordijnroede voor u kunnen maken? Of wilt u een ander product van smeedijzer door ons laten maken? Neem dan contact met ons op en ontvang meer informatie over de mogelijkheden. Bezoek ons atelier in Naarden en informeer ons over uw wensen en ideeën voor uw ideale gordijnroede van smeedijzer.

Wat Artisans maakt

Wanneer u op zoek bent naar een vakbedrijf op het gebied van smeedijzer, bent u bij Artisans aan het juiste adres. Al meer dan 45 jaar zijn wij een begrip in Nederland. Mensen kloppen bij ons aan wanneer zij op zoek zijn naar een bedrijf dat de mooiste producten van smeedijzer kan maken. Producten met een uitstekende kwaliteit en daarom jarenlang meegaan. Ieder product wordt met de hand gemaakt en kan dus volledig naar uw wensen worden ontworpen. Hoe moet uw gordijnroede eruit zien? Wilt u de roede uitvoeren met mooie, sierlijke krullen? Of gaat u voor een ander design? Wat moet de afmeting van de roede zijn? Allemaal vragen die beantwoord moeten worden om uw ideale gordijnroede te kunnen realiseren. U kunt niet alleen bij ons aankloppen voor een smeedijzer gordijnroede op maat. Wij kunnen namelijk ook prachtige smeedijzeren lantaarns, trapleuningen, kapstokken en tafelonderstellen voor u maken. Kies bijvoorbeeld voor een indrukwekkende hallamp of ga voor een prachtig klassiek tafelonderstel. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden of bezoek ons atelier in Naarden.

Het ontwerp van uw smeedijzeren gordijnroede

Artisans is anders dan andere bedrijven die smeedijzeren producten verkopen. Wij kunnen namelijk maatwerk smeedijzeren producten voor u maken. Het maken van producten van smeedijzer vereist veel kennis en vakmanschap. Met onze ervaring en vakkennis kunnen wij ieder project tot een succesvol einde brengen. Maar hoe gaat het proces precies in zijn werk? Wanneer u ons inschakelt voor het maken van een gordijnroede van smeedijzer op maat, komt u eerst langs in ons atelier. Hier vertellen wij u meer over uw mogelijkheden en onze werkwijze. Tevens willen wij meer weten over uw wensen en ideeën voor de gordijnroede. Wat moeten de afmetingen zijn van de roede? Wilt u knoppen aan het eind van de roede? Of kiest u voor een sierlijke krul? Wat uw wensen ook zijn, wij zullen alles noteren en vertalen in een eerste ontwerp. Dit ontwerp zullen wij aan u laten zien. Vervolgens kunnen de laatste aanpassingen worden gedaan. Na het akkoord kunnen we direct aan de slag gaan met het smeden van het product.

Inspiratie opdoen in ons atelier

Vindt u het lastig om de juiste stijl te kiezen van de gordijnroede? Kom dan langs in ons atelier. Hier kunt u de nodige inspiratie opdoen en ontvangt u meer informatie over de mogelijkheden. De gordijnroedes kunnen bijvoorbeeld in verschillende stijlen worden verwezenlijkt. Daarnaast kunt u de verschillende kleuren zien van het smeedijzer. Wij zullen het smeedijzer standaard voor u poedercoaten in de kleuren zwart of monumentengroen. Dit zijn klassieke kleuren die in vrijwel ieder interieur prachtig staan. Wilt u ook onze vakman inschakelen om een smeedijzeren gordijnroede te maken? Benader ons dan en maak een afspraak.

Voor welke stijl kiest u?

De mogelijkheden voor een smeedijzeren gordijnroede zijn eindeloos. Er zijn ontzettend veel verschillende interieurstijlen waardoor men zich kan laten inspireren. Kies bijvoorbeeld voor een gordijnroede in een klassieke stijl. Gordijnroedes in een klassieke stijl worden gekenmerkt door hun romantische krullen en sierlijke bogen. Smeedijzer leent zich ontzettend goed om een bijzondere, klassieke vorm, zoals een franse lelie, mee te vormen. De sierlijke uitstraling van dit type gordijnroede zal veel sfeer in uw woning brengen. Een klassieke gordijnroede staat prachtig in een landelijk of klassiek interieur en is heel goed te combineren met gordijnen in luchtige stoffen zoals linnen. Heeft u een industrieel interieur? Dan wenst u misschien gordijnroedes met een veel strakker en robuuster uiterlijk. Ook dan kunnen wij u helpen. Kies bijvoorbeeld voor een ruwe afwerking zodat het naadloos aansluit bij uw meubels en gordijnen. Heeft u juist een modern interieur met een cleane en stijlvolle uitstraling? Wij helpen u graag aan de gordijnroede van smeedijzer die daar perfect bij aansluit. Ga bijvoorbeeld voor een strakke bol aan het eind van de roede of kies voor een kegel. De simpele doch elegante afwerking van de roede zal perfect passen bij de rest van het interieur. Valt het ontwerp dat u wenst niet binnen een van deze stijlen? Geen probleem. Wij maken de smeedijzeren gordijnroede precies op maat. U kunt de afwerking dus volledig naar uw eigen inzicht invullen.

Bepaal de afmetingen van uw smeedijzeren gordijnroede

Wilt u een gordijnroede van smeedijzer laten maken door onze vakman? Dan zijn de afmetingen van de roede heel belangrijk. Maar hoe kunt u de juiste lengte van de gordijnroede bepalen? Wanneer u een gordijnroede gaat plaatsen boven uw raam, adviseren wij altijd om de roede breder te laten maken dan het raam. U wilt namelijk voorkomen dat bij het opschuiven, de gordijnen nog deels voor het raam hangen. Tevens zorgt een brede roede ervoor dat u geen last heeft van vervelende lichtkieren. Wanneer de roede lang genoeg is, zullen de gordijnen de randen van het raam namelijk helemaal bedekken. Hoeveel cm moet de gordijnroede uitsteken? U berekent dit op de volgende manier. U neemt de breedte van het raam x factor 1.2. Worden de gordijnen tussen twee muren bevestigd? Dan haalt u 2 cm van de totale lengtemaat. U kunt de roede dan gemakkelijk monteren. Heeft u behoefte aan meer tips voor het berekenen van de juiste afmetingen van de gordijnroede? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen en om hulp vragen. Ook de plooidiepte van het gordijn heeft bijvoorbeeld invloed op de afmetingen van de gordijnroede. Bezoek ons atelier voor voorbeelden en advies op maat.

Smeedijzer tafelonderstel

Het maken van smeedijzer

Wanneer het ontwerp volledig is uitgewerkt en u akkoord bent gegaan met de tekening, kunnen onze mensen aan de slag gaan met smeden van de roede. Maar hoe wordt smeedijzer precies gemaakt? Om het ijzer te kunnen verhitten, wordt er eerst een vuur van steenkolen opgestookt. Het ijzer wordt dan in het vuur gehouden totdat het de juiste temperatuur heeft. Dan kan het ijzer in de gewenste vorm worden gebogen en gehamerd. Daarna wordt het ijzer weer afgekoeld. Door het ijzer op deze manier te bewerken, krijgt het een hele hoge treksterkte. Het heeft bijvoorbeeld een veel betere treksterkte dan gietijzer. Om de roede helemaal af te maken, zal hij worden gepoedercoat in de juiste kleur. Vervolgens lichten wij u in dat uw product klaar is en kunt u langskomen in ons atelier om de roede op te halen. Ons atelier is elke doordeweekse dag open van 8.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag kunt u ons tussen 9.00 uur en 15.00 uur bezoeken. Op zondag zijn we gesloten. Spreekt u liever met ons af buiten de openingstijden? Dan is dat ook mogelijk op afspraak.

Hoe u de roede monteert

Wanneer u de smeedijzeren gordijnroede heeft opgehaald of wanneer hij bij u is bezorgd, is het tijd om de roede te monteren. Bent u een beetje handig? Dan kunt u dit uiteraard zelf uitvoeren. Voor het monteren van de gordijnroede gebruikt u de juiste pluggen en schroeven. Weet u niet welke schroeven en pluggen u moet gebruiken? Dan kunt u ons altijd om advies vragen. Wanneer u de roede ophangt, houd u 8 cm afstand van de wand of vensterbank. De gordijnen hangen dan het mooist. Teken goed uit waar u de gordijnroede wilt hebben en zorg ervoor dat de roede recht hangt. Wil het toch niet helemaal lukken zoals u dat wenst? Dan kunt u altijd een professional langs laten komen om de smeedijzeren gordijnroede op de juiste manier op te hangen. Zo weet u zeker dat hij stevig aan de muur is bevestigd en dat hij er niet zomaar af kan vallen.

Het onderhoud van de gordijnroede

Wat voor onderhoud moet u uitvoeren aan uw smeedijzeren gordijnroede? De gordijnroedes die wij smeden, zijn gemaakt van ‘modern’ smeedijzer. Dit smeedijzer wordt na het smeden voorzien van een zinklaag en poedercoating. Hierdoor is de gordijnroede niet gevoelig voor corrosie en is hij goed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Wilt u uw gordijnroede in een optimale staat houden? Dan hoeft u alleen af een toe een doekje of stoffer over de roede heen te halen om stof en spinnenwebben te verwijderen. Op die manier gaat uw prachtige smeedijzer gordijnroede nog jaren mee!

Benader ons om een gordijnroede van smeedijzer te laten maken

Wilt u ons ook inschakelen om van smeedijzer een gordijnroede op maat te laten maken? Of heeft u behoefte aan meer informatie over de manier waarop wij dit doen? Neem dan contact met ons op via 035-6946870, stuur een e-mail naar info@artisans.nl of laat een bericht achter via ons online contactformulier. Wij zullen dan zo snel mogelijk van smeedijzer een gordijnroede op maat voor u maken.

Neem contact met ons op!